duminică, 13 februarie 2011

ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR - PAD

Asigurarea PAD reprezinta asigurarea obligatorie a locuintei in  baza Legii 260/2008 acopera daunele catastrofale provocate de cutremur, alunecari de teren si inundatii. Tipurile de locuinte asigurate sunt:
  • Tipul A: constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic
  • Tipul B: constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic
 Prima de asigurare  este in functie de suma asigurata dupa cum urmeaza:  

Tip casa
Suma asigurata
Prima asigurare
Tipul A
20.000 euro
20 euro
Tipul B
10.000 euro
10 euro

Primele de asigurare se vor plati integral la incheierea politei si in lei la cursul BNR al zilei. Asigurarea va intra in vigoare incepand cu ora zero a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima de asigurare. Asigurarea se incheie pe o durata de 6 sau 12 luni.
Nu se vor asigura locuinte care sunt deja marcate ca fiind expuse la risc seismic ridicat decat in urma reconsolidarii lor. 
Acesta forma de asigurare poate fi incheiata numai la  companiile membre ale Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID. 
Cererea de despagubire, in cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate obligatoriu, se poate face numai de catre beneficiarii PAID. Calitate de beneficiari au urmatorii : 
-proprietarii constructiilor cu destinatie de locuinta
-persoanele desemnate expres in asigurare ca beneficiari de catre proprietari
-succesori legali si/sau testamentari ai proprietarului in cazul in care acesta a decedat, cu aplicarea corespunzatoare a legislatiei in domeniul succesoral, daca nu exista beneficiar desemnat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu